En visa om någon som säljer grossist kläder?

Att sjunga om alla möjliga sorters saker är det som musiker gör, det spelar ingen roll om det handlar om kärlek, sommar eller yrke, en musiker är alltid beredd med att sjunga om det. En sak som jag iallafall aldrig har hört det sjungas om av någon musiker är försäljare av grossist kläder, det är oftast alltid mer ”vanliga” arbeten som kock, lärare eller busschaufför.

Det är därför som jag just nu sitter och filar på en liten visa om en grossistklädersförsäljare. Jag har inte kommit långt (svårt att rimma på grossistklädersförsäljare, det bästa jag har kommit än så länge är ”Grossistklädersförsäljare, du är vår expertväljare i alla väder”), inte det bästa, men med lite arbete kommer det nog bli helt ok. Min plan är att skriva ner några texter och efter det skapa musik till dessa. På så sätt kan jag få till en melodi som passar bra till texterna. Vem vet, kanske framför jag visan live någon gång under nästa sommar, får se hur långt jag hinner komma med den.

När vi ändå talar om visor som förmodligen aldrig har skrivits, det har aldrig skrivits en visa om arbetskläder, ni vet sådana som säljs online på L.Brador. Kanske borde bli visa nummer 2 på nästa sommaruppträdande?