Musikalisk inspiration genom att vandra i Alperna

Att skriva musik och låttexter professionellt är än så länge bara en dröm jag har. Jag brukar skriva några låtar som jag själv spelar på piano, men än så länge är det bara jag som har hört dem. Det hade varit toppen att skriva nästa ”Sommaren är kort” eller ”Sol vind och vatten”, helt enkelt skriva en låt som lever kvar i folks minnen även långt efter man har gjort sin sista föreställning. Det är därför jag har planer på att åka bort från storstaden en helg, och komma ut i naturen till öppna landskap.

Det var därför som jag för några dagar sedan letade upp inspirerande resmål som både är prisvärda och inte för långt borta från Sverige. Det var då jag hittade en resebyrå som erbjöd resa till Österrike, där man kan vandra i Alperna. Att åka till Österrike och bestiga Alperna ser jag som ett utmärkt tillfälle att få inspiration. Detta då musikalfilmen Sound of Music utspelar sig där.

Det jag kunde läsa mig till var att man bor i trästugor, för att återskapa den ”alpiska vardagen”, man blir lite nervös när man hör att man ska bo i trästugor i ett område med mycket snö. Man vet ju aldrig hur mycket fuktskydd som stugorna har, kan tänka mig att de inte är superupdaterade som en stuga här i Sverige.

Den vackra naturen lär ju få mina pianofingrar att komponera den bästa svenska låten på över 20 år. Jag har redan packat ner det viktigaste, papper, så att jag är redo för min resa. Jag kommer behöva mycket papper att skriva på om jag ska få fram en riktig hit. Vem vet, kanske är det mig ni hör på radion nästa sommar?