Kristaller och ädelstenar

Sedan många 1000-tals år tillbaka har kristaller och ädelstenar varit intressant för en hel del personer. Det finns nog någonting i de flesta av oss som dras till olika typer av stenar och ädelstenar. Kristaller har alltid fascinerat mig personligen och jag vet inte hur många jag har samlat på mig under tidens gång. Men var och en av mina kristaller har en särskild betydelse för mig. Ibland tar jag med mig en av kristallerna i en ficka eller i en kedja runt halsen, det är lite olika vilken jag vill ta med beroende på hur jag mår, eller rättare sagt i vilket sinnestillstånd jag befinner mig i.

Helande kristaller

Olika kristaller har olika ändamål och det beror på vilken typ av person du är eller i vilken sinnesstämning du befinner dig i. Som ett exempel kan vi ta svart agat (finns flera färger av agat), stenen beskyddar dig och kan bäras för ökat skydd mot ondska. Det går också att säga att den svarta agaten är en sten för förändring. Aragonit är en otroligt vacker sten som fått sitt namn från den första fyndplatsen Aragon i Spanien. Blå aragonit brukar man säga är en sten för egen kommunikation och kontakt med sitt inre jag. Om du behöver lite extra stöd kan du ta med dig stenen när du mediterar.

Ädelstenar helar

Något annat som är mycket populärt är helande ädelstenar, många personer bär dessa ädelstenar i armband runt hand- eller fotled. Det går bra att blanda olika ädelstenar för bättre och ökat välbefinnande och samma sak gäller här, läs på om de olika ädelstenarnas betydelse för att kombinera dessa på ett smart och effektivt sätt. Det finns så otroligt många vackra ädelstenar men det är inte säkert att just den vackraste är den som just du behöver i ditt liv.