Stoppa dina stolsdynor till altanen i lådor under soffan – och andra tips

På tal om musik så är det ett litet aber att han en stor skivsamling som tar upp större delen av lägenheten. Jag har väldigt mycket vinyl och CD hemmavid och jag vill både visa upp favoriterna på ett snyggt sätt, samtidigt som jag har lätt tillgång till hela samlingen så att jag kan hitta musiken jag vill höra på ett enkelt sätt. Det blir snabbt stora mängder, senast jag var iväg på skivmässa på http://www.aamusik.se/ kom jag hem med ett 20-tal plattor.

Tillhör du de som också har samma problem som ovan men bara har saker i skåp och lådor? Men som samtidigt har för mycket andra prylar än vinyl och cd? Kanske får du ge bort mycket eller så förvarar du mycket på vinden, i källaren, förrådet eller extrarummet i källaren? Det finns en hel värld av förvaringsutrymmen bortom garderoben, hallskåpet, köksskåpen och bokhyllan.

Under sängarna kan man ha stora, låga förvaringslådor där man till exempel kan stoppa i extrafiltar, kuddar, lakan, vinterkläder, dina galoscher eller vad som helst … Eller så har man sängar med färdiga lådor; då pratar vi nog mest om barn- eller extrasängar.

Många tv-skåp gapar rätt tomma numera, när de inte behöver innehålla VHS-spelare, digitalboxar med inspelningsmöjlighet eller DVD:er. Svärfar har sin sprit där; det är som helst en förvaringsplats.

Bakom golvsocklarna i köket, om nu dessa går att ta loss, kan du förvara saker du inte behöver så ofta. Du kan också ställa lådor eller lägga flaskor sida vid sida (helst på någon slags flaskställ) ovanpå köksskåpen om där finns tomrum, vilket det ofta gör.

I stället för hallpallar och extrastolar kan du ha sittmöbler med förvaring i.

Stolsdynor från altanen eller balkongen är ofta otympliga och det är jobbigt att förvara dem långt från där du använder dem. Har du en högre soffa kanske du kan ha dem i lådor under soffan? På tal om stolsdynor har jag redan beställt nya till utemöblerna inför sommaren, jag köpte jättebra prisvärda stolsdynor på Stayhome.

I en djupare bokhylla finns det ofta plats bakom om du ställer böcker och tidskriftssamlare etc längst fram.