Pianobus 2 – perfekt bok för skolstarten

Jag älskar att spela musik, och om det är något jag älskar att spela så är det piano. Allt från Mozarts inledning av ”Figaros bröllop” till mer modernare musik som till exempel He’s a pirate från ”Pirates of the caribbean” filmerna. Kort sagt, jag älskar pianomusik i alla dess form, och jag har gjort det ända sedan jag började på musikskolan när jag var 8 år. På musikskolan lärde jag mig allt från vilka fingrar som korresponderar med vilka tangenter, till vad som är skillnaden mellan piano och fortississimo. Vad som gjorde pianolärandet både roligare och lättare var inte bara bra lärare, utan också bra böcker. En bok som jag hade stor användning för i början av mitt pianospelande var denna bok. Boken Pianobus 2: nybörjarskola för piano och keyboard har innehåll med stor variation, titelmelodin till ”James Bond”, Beethovens Für Elise, ja till och med Lena Philipssons  Det gör ont. Pianobus 2: nybörjarskola för piano och keyboard är med andra ord en perfekt bok för den som vill lära sig spela en variation av olika musikgenrer, en CD-skiva medföljer. Boken  säljs i de flesta bokshoppar online, men än så länge har jag inte hittat boken för billigare än det pris notlagret säljer boken för.